Biblioteca Baldiri Reixac

15/07/2020
21:30
Santa Cristina d'Aro
Google Map
Espai

NIT MÀGICA EN LA SEGONA SESSIÓ DE LITERATURA A LA FRESCA AMB LLUÍS FORTUNY I LES SEVES “CONNEXIONS POÈTIQUES”

Artista que forma part del llegendari grup de música “Elèctrica Dharma”, que ben aviat celebrarà els seus 50 anys  d’actuació en escenaris de tot el món.

Lluís Fortuny, és un dels  quatre germans que fundaren aquesta formació musical ja mítica. Tots ells, a part de la musica,  també exploraven altres mitjans de comunicació, com en Josep Fortuny, bateria, veu i poeta de la Dharma, i del qual vàrem poder conèixer, de la veu del seu germà, alguns dels seus poemes.

L’espectacle que ens va oferir en Lluís Fortuny, és una explosió de creativitat, on es barregen diferents manifestacións artístiques: música, imatge, poesia, amb una base de música electrònica, música en directe, bàsicament de trompeta i una taula de DJ.

És la connexió, la fusió, de recerca en l’espai i el temps de totes les creacions artístiques amb les que ha estat capàs d’emocionar l’home, però sobretot d’aquelles en que hi ha un component col.lectiu i social, de base popular, que fa que la cultura, sigui d’on sigui, ens agermani, i ens faci reflexionar que no som tan  diferents i que arreu es reivindica el mateix: la llibertat.

Amb molta habilitat i sensibilitat ens mostra aquestes semblances en una hora i mitja on tot està connectat , i com en un espectacle de màgia, ens deixa a tots bocabadats, amb la complicitat de la foscor de la nit i la veu càlida i serena de’n Lluís recitant la poesia dels millors poetes i poetesses de la literatura catalana.

Una experiècia  sorprenent  que no va deixar indiferent a cap dels més de seixanta assistents.